photo-1617090448552-fa835cdb2e47.jpg

Wien

Verdens mest livable by 

 

Det historiske Wien er gået en fantastisk udvikling i møde inden for de sidste 10 år. Byen er både frontløber for ny bæredygtig by- og boligudvikling og investerer sideløbende i projekter af stjernearkitekter som Zaha Hadid og Jean Nouvel.

Wien scorer også højest i forhold til livability dvs. den er venlig, funktionel/effektiv og nytænkende, især mht. transport, klimavenlige løsninger og digitalisering, se også City of Vienna.

Derudover får du også indblik i en grøn byudvikling – i konkret forstand: Begrønnede facader og nyttehaver blomstrer frem, der bl.a. kulminerer med en årlig tomatfestival. 

Udpluk fra programmet:

  • Almene boligbyggerier: Wien er byen, hvor 50% af indbyggerne bor til leje til ca. 5.000 kr. om måneden. Vi besøger eksempler på nye måder at bo på flere generationer sammen, boliger renoverede fabriksbygninger, etageboliger i træ med bærende trækonstruktioner, pop up forms, mixed use med lejligheder, kontorer og andet erhverv.

  • Urbane haver: Besøg i en byhave, der også er uddannelsessted for urbant landbrug

  • Infrastruktur: Ny stationsbygning med skulpturelt tag (prisbelønnet), integration af moderne teknologi i offentlig transport v. app, hvor alt er integreret – samt 1.379 km cykelstier og delebilsordninger.

  • Byudvikling i Aspern Seestadt: Besøg i et af Europas største byudviklingsområder (med 20.000 indbyggere) med god infrastruktur, dvs. adgang til station, lufthavn og det historiske centrum, bl.a. med en grøn boligbebyggelse 

  • Nyt byområde med økologisk og socialt fokus

  • Indblik i det historiske Wien: Bygninger af Otto Wagner, Adolf Loos; besøg på elegante caféer – og besøg til ikoniske steder for Art Deco og Art Nouveau (en mulighed).

  • Sejltur til Bratislava – med byvandring (en mulighed).

 

Antal dage : 2-3 dage

 

Lyder det ikke spændende? Kontakt os og lad os høre, hvornår I gerne vil afsted?

Generation House
Generation House

press to zoom
Former plant - now housing
Former plant - now housing

press to zoom
Campus, Vienna
Campus, Vienna

press to zoom
Generation House
Generation House

press to zoom
1/6