IMG_3724.jpg

Wien

Verdens mest livable by 

 

Det historiske Wien er gået en fantastisk udvikling i møde inden for de sidste 10 år. Byen er både frontløber for ny bæredygtig by- og boligudvikling og investerer sideløbende i projekter af stjernearkitekter som Zaha Hadid og Jean Nouvel.

Wien scorer også højest i forhold til livability dvs. den er venlig, funktionel/effektiv og nytænkende, især mht. transport, klimavenlige løsninger og digitalisering, se også City of Vienna.

Derudover får du også indblik i en grøn byudvikling – i konkret forstand: Begrønnede facader og nyttehaver blomstrer frem, der bl.a. kulminerer med en årlig tomatfestival. 

Udpluk fra programmet:

  • Almene boligbyggerier: Wien er byen, hvor 50% af indbyggerne bor til leje til ca. 5.000 kr. om måneden. Vi besøger eksempler på nye måder at bo på flere generationer sammen, boliger renoverede fabriksbygninger, etageboliger i træ med bærende trækonstruktioner, pop up forms, mixed use med lejligheder, kontorer og andet erhverv. 
    Udviklingen af innovative almene boligområder har været del af boligpolitikken siden 1920' erne, og bl.a. forstærket siden 2016 med den internationale IBA-udstilling (en økonomisk og visionær satsning på at udvikle nye boformer - og realisere dem).

  • Urbane haver: Besøg i en byhave, der også er uddannelsessted for urbant landbrug

  • Infrastruktur: Ny stationsbygning med skulpturelt tag (prisbelønnet), integration af moderne teknologi i offentlig transport v. app, hvor alt er integreret – samt 1.379 km cykelstier og delebilsordninger.

  • Byudvikling i Aspern Seestadt: Besøg i et af Europas største byudviklingsområder (med 20.000 indbyggere) med god infrastruktur, dvs. adgang til station, lufthavn og det historiske centrum, bl.a. med en grøn boligbebyggelse 

  • Nyt byområde med økologisk og socialt fokus

  • Indblik i det historiske Wien: Bygninger af Otto Wagner, Adolf Loos; besøg på elegante caféer – og besøg til ikoniske steder for Art Deco og Art Nouveau (en mulighed).

  • Sejltur til Bratislava – med byvandring (en mulighed).

 

Antal dage : 2-3 dage

 

Lyder det ikke spændende? Kontakt os og lad os høre, hvornår I gerne vil afsted?

Sonnwendviertel Generation house
Sonnwendviertel Generation house

press to zoom
Sonnwendviertel - housing
Sonnwendviertel - housing

press to zoom
Querkraft housing
Querkraft housing

press to zoom
Sonnwendviertel Generation house
Sonnwendviertel Generation house

press to zoom
1/9