top of page
generationshuset2.jpg

Wien

Verdens mest livable by - ifølge The Economist

Wien topper rangeringen for livability i 2023, takket være byens kombination af stabilitet, god kultur og underholdning, pålidelig infrastruktur samt fremragende uddannelses- og sundhedstjenester. (Se den officielle rapport her)

Wien er samtidig historisk set funderet i en bæredygtig by- og boligudvikling. Skiftende politikere i det 20. og 21. århundrede har sikret, at almindelige mennesker kan bo i lejeboliger i de centrale byområder til en overkommelig pris, d.v.s. både sygeplejersken og unge under uddannelse. Sideløbende investerer man i at få internationale navne til byen med projekter af fx Zaha Hadid og Jean Nouvel.

Highlights fra programmet:

Almene boligbyggerier: Wien er byen, hvor 50% af indbyggerne bor til leje til ca. 5.000 kr. om måneden. Vi besøger eksempler på nye måder at bo på flere generationer sammen, boliger renoverede fabriksbygninger, etageboliger i træ med bærende trækonstruktioner, pop up forms, mixed use med lejligheder, kontorer og andet erhverv. 

Udviklingen af innovative almene boligområder har været del af boligpolitikken siden 1920' erne, og bl.a. forstærket siden 2016- 2022 med den internationale IBA-udstilling, en økonomisk og visionær satsning på at udvikle nye boformer - og realisere dem. Du kommer til at besøge flere prisbelønnede IBA-boligprojekter.

 

Byudvikling i Aspern Seestadt: Besøg i et af Europas største bæredygtige byudviklingsområder
Nyt, bilfrit boligområde, hvor der efter planen skal bo 25.000 indbyggere - og rumme 20.000 arbejdspladser foruden uddannelsesinstitutioner, børnehave, retail, mv. Området er etapevist under udvikling. Mange boligkomplekser er et mix af ejer, leje og frit finansieret, flere er udviklet af uafhængige "bau-grupper."
 

Fokus i Aspern Seestadt er bl.a. på: 

  • Træbyggeri, fra high-rise hotel + kontorbyggeri til prisbelønnet boligkompleks

  • Område-udvikling og nye boligtypologier: fra første etape til den nuværende 3. etape i den nordlige del, hvor ét projekt fx     har ambition om at realisere et bud på, hvordan man kan bo og arbejde mere fleksibelt, med mikro-kontorer og co-working   space, kulturgarage, ungdomshus samt sportsfaciliteter.
     

Den grønne by

Biotope city i Wien er verdens første officielle “climate-fit greenpass platinum-certified” byrum.

950 lejligheder er blevet bygget med fokus på at forene biodiversitet, byliv og flora & fauna. Med ca. 50% grønne tage, benyttes naturen til temperatursænkelser med op til 2.2 grader, regnvandsforsinkelse med op til 33%, renere mikroclima ved hjælp af naturlig partikkel filtrering og effektiv CO2 reducering.


​Indblik i det historiske Wien
Bygninger af Otto Wagner, Adolf Loos; besøg på elegante caféer – og besøg til ikoniske steder for Art Deco og Art Nouveau (en mulighed).

Antal dage: 3 dage.

 

Kontakt os for mere information.

bottom of page