top of page
1_cobe_operapark_ariel.webp

Studieprogrammer i København: Fællesskab, klimatilpasning og transformation

​Vi tilbyder dybdegående, guidede ture med fagpersoner i København for grupper på 10 til 25 personer. Vores programmer fokuserer på de nyeste udviklingsprojekter inden for fællesskab, klimatilpasning og transformation. Vi sørger for alt det praktiske, fra transport til nøje udvalgte frokoststeder i byen. Oplev Københavns innovative tilgange til bæredygtig urbanisme med ArkiTours og bliv inspireret af de ideer, der former fremtidens byer. 

Vores programmer giver jer mulighed for at opleve København gennem tre specifikke fokusområder, som kan tilpasses jeres særlige interesser:

01. Fællesskaber

Hvordan kan vi skabe bofællesskaber og boligformer, der både understøtter moderne livsstile og fremmer stærke fællesskaber? Vi besøger spændende projekter som co-housing og landsbyfællesskaber, hvor beboerne lever tæt og deler hverdagens gøremål. Her bliver co-housing, tiny living og micro-living til virkelighed, og alt er tænkt for at fremme sociale bånd og ansvarlighed.

Programmet dækker en bred vifte af boligtyper, herunder seniorbofællesskaber, ungdomsboliger og almenboligprojekter, hvor fleksible boliger og materialerbevidste valg skaber stærke naboskaber. Designet gør det let for beboere at deltage i alt fra fælles madlavning til vedligeholdelse og energiforbrug, hvilket fremmer bæredygtige fællesskaber.

Nogle projekter fra programmet er:

  • Kaktus Tårne af Bjarke Ingels Group: To tårne med “pigget” design, inspireret af kaktusser, der rejser sig over byens skyline. Her er micro-living og små lejligheder kombineret med store fællesarealer, hvor beboerne mødes, laver mad og dyrker fællesskabet.

  • AlmenBolig+ af ONV og JAJA Arkitekter: Et prisvindende almenboligkoncept, hvor beboerne tager del i vedligeholdelsen og har lavere husleje som belønning. Fællesarealer og co-housing-elementer gør det nemt for naboerne at samles og skabe relationer i hverdagen.

 

Varighed: 1 dag, med 4-5 projekt- og områdebesøg

 

02. Klimatilpasning og grønne løsninger

København er i front, når det gælder klimatilpasning, og vi ser projekter, hvor bynatur og oversvømmelsessikring går hånd i hånd. I dette program får I indblik i alt fra overfladevand og kystbeskyttelse til holistisk klimatilpasning og afledning af regnvand. Vi ser, hvordan stormflodssikring, skybrudstunneller og flerfunktionelle områder beskytter byen mod oversvømmelse, samtidig med at de skaber smukke, rekreative byrum.

På turen lærer I om, hvordan dynamikken mellem overfladevand og grundvand kontrolleres gennem kystbeskyttelse og skybrudsparker, der også er til glæde for byens biodiversitet. Vi ser eksempler på projekter med grønne tage og skybrudssikrede områder, der fungerer som både byens vandbuffere og grønne fristeder for beboerne.

Nogle projekter fra programmet er:

  • Kalvebod Brygge Skybrudstunnel af HOFOR: En stor skybrudstunnel, designet på en cloud-baseret BIM-platform, som kan opsamle store mængder regnvand og lede det væk, så det ikke oversvømmer bymidten. Dette tekniske vidunder er et vigtigt led i Københavns oversvømmelsessikring.

  • Grønningen NV - Bispeparken af Niras: Et grønt boligområde, hvor afledning og tilbageholdelse af vand foregår naturligt i små vandveje og lavninger. Beboerne har været aktivt inddraget i udviklingsprocessen og har bidraget med ideer til, hvordan området både kan sikre mod skybrud og give plads til rekreative rum og biodiversitet. Det er et multifunktionelt område, hvor mennesker og natur mødes, og som fungerer som både klimatilpasning og levested for byens dyreliv.

Varighed: 1 dag, med 4-5 projekt- og områdebesøg

03. Transformation og renovering

Dette program giver jer et dybt indblik i, hvordan København forvandler og genanvender sine eksisterende bygninger til nye formål med fokus på bæredygtighed. Fra renovering af almene boliger og transformation af lagerbygninger fra 60’erne til mixed-use områder med boliger, institutioner og erhverv. Projekterne bruger bæredygtige byggematerialer og energioptimering til at skabe moderne, funktionelle rammer, der samtidig bevarer bygningernes historie og karakter.

I mødet med fagfolk, fra ingeniører til bygherrer, lærer I om det omvendte designproces-princip, hvor alle materialer vurderes med henblik på genbrug og bæredygtig energiforsyning. Her spiller solcelleanlæg og ressourcebesparende løsninger en afgørende rolle i at forene fortid og fremtid under samme tag.

 

Nogle projekter fra programmet er:

  • Nørrebro Bibliotek af Keingart: Transformation af en gammel sporvognsremise til et multifunktionelt kulturhus og bibliotek. Her ser vi, hvordan bygningsstrukturen er bevaret, mens moderne biblioteksfaciliteter og sportsområder gør stedet relevant for alle aldre.

  • Prags Boulevard af Henning Larsen: Renovering af et boligkompleks fra 60'erne med bl.a. nye grønne anlæg, der giver et friskt pust til området. Solcelleanlæg og grønne facader giver et bæredygtigt præg, mens områdets rå, industrielle udtryk stadig er bevaret.

Varighed: 1 dag, med 4-5 projekt- og områdebesøg.

For mere information og detaljer om specifikke programmer, kontakt os for at arrangere et skræddersyet program.​

bottom of page