top of page
Skærmbillede 2020-09-29 kl. 15.47.03.png

Helsinki

Den finske designtradition er stærk, både historisk og i dag. Alvar Aalto har haft betydelig indflydelse med imponerende mange offentlige bygninger, fra universitetskonstruktioner til kirker og koncertsale, erhvervsbyggeri, mv. 

I de senere år har mange arkitektfirmaer omfavnet brugen af træ, idet de bruger hybridformer, konventionelt træ og krydslamineret træ (CLT). Stora Enso, Finlands største træproducent, opfører nu sit hovedsæde centralt i Helsinki.

 

En af de unikke aspekter ved Finland er kvaliteten af uddannelsesinstitutioner, der spænder fra folkeskoler til universiteter. Derudover har Helsinki prioriteret et brand som kulturhovedstad med flere museer, en nyopført bibliotek og koncertsale i centrum. 

De vigtigste temaer:

Universiteter og offentlige skoler 
Fra prisbelønnede renoverede Alvar Aalto-universitetsbygninger til innovative folkeskoler. Finland rangerer år efter år i toppen i de i de internationale PISA-evalueringer og de nyeste skoler lægger vægt på et tværfagligt læringsmiljø og bæredygtigt design og energiforbrug. 

Byudvikling i 2 tidligere industrihavne: Kalasatama & Jätkasaari

Smart Kalasatama, er et initiativ for at forbedre livskvaliteten og fællesskaberne i Kalasatama. Det overordnede mål med projektet er at give beboere en ekstra time om dagen gennem intelligent ressourcestyring og åbne boligområder for offentligheden for at forbedre fællesskabet. Inden 2030 vil Kalasatama huse 25.000 mennesker (nuværende befolkning: 3.000) og10.000 jobs.

Jätkäsaari er omdannet fra industrihavn til et boligområde med distinkt og farverig arkitektur.  

Her planlægger man med 18.000 beboere og 6.000 kontorarbejdere. I fremtiden vil det være et smeltedigel af forskellige tjenester, selvstændige butikker samt effektiv infrastuktur, med sporvognsruter, cykelstier og fodgængerstier.

Kulturbyggeri, fx: 

  • Rooftop Park: Rekreativt udeområde med håndtering af regnvand og visionært design.

  • Cable Factory Cultural Centre: Transformation af kabelfabrik til center for dans, cirkus og kultur

  • Kirker: Finland har en unik design-tradition inden for kirkebyggeri. 

Træbyggeri

Fra saunaer til kulturhuse, biblioteker og Stora Enso's kommende hovedkontor og mixed-use-projekt, Katajanokan Laituri. Et mixed-use projekt, der kommer til at profilere Store Enso's både historiske og fremtidige dominans inden for træbyggeri. Byggeriet forventes færdigt i 2024 og er tegnet af Anttinen Oiva Arkkitehdit Oy; ingeniører er SWECO Rakennetekniikka Oy.

Udforsk mere omkring Helsinki

Helsinki kan fordelagtigt kombineres med ekstra 1-2 dage for at udforske områderne omkring Turku mod vest og Jyväskylä mod nord. 

 

Kontakt os for yderligere information og skræddersyede ture.

bottom of page