top of page
himmelbeet_spaetsommer_im_gemeinschaftsgarten_c_himmelbeet_DL_PPT_0.jpg

Berlin

Strategi om fremtidige skoler i træ, by-landbrug og fart på udviklingen af grøn energi

Berlin er kompleks. Græsrodsagtig, grøn og en stadig ny storby siden Murens fald. Der er også en dårligere økonomi i Berlin end fx i Nordtyskland, så derfor er det ikke her, man finder flere storskala byudviklingsprojekter. Innovationen foregår mere nedefra, punktvist og på mange parallelle områder.

 

Vi tilrettelægger jeres program ud fra en prioritering af følgende 6 temaer:  

 


Innovative energiformer og klimatilpasning

Energikrisen er alvorlig i Tyskland. Et problem er, at 60 % af byens beboere bruger udslidte gasradiatorer. I et område med gamle gasbeholdere har en privat rigmand udviklet en innovativ energi- og mobilitetshub. Her er universitetsstuderende og private virksomheder i gang med at finde nye løsninger. Fx genanvendelse af batterier til elbiler og produktion af strøm til lokalområdet. 
Vi tilrettelægger projektbesøg, møde med energi-tech virksomhed og indblik i hubbens arbejdsområder.  ​

 

By-landbrug og biodiversitet

Urban gardening

Berlin er blandt verdens førende indenfor byhavebrug, fx taghaver med vandingssystemer fra spildevand og dele af kirkegårde, hvor beboere har jordlod til grøntsagsdyrkning. Også politisk fremmer man grønne områder og biodiversitet. 

Besøg til urban-gardening projekter og oplæg om drift, og dét at være selvforsynende med fx salat, agurk og tomater som byboer. 

 

Tag fat i os, hvis du er interesseret i at høre, hvilke projekter, I kan se - og hvilke fagpersoner, I kan møde ?​

32 nye skoler i træ/CLT – herunder skole med fokus på regnvandshåndtering

Berlins senat-administration har besluttet, at de fremtidige folkeskoler skal opføres i træ/CLT . For at minimere byggeprocessen er de pre-fabrikerede moduler produceret af fabrikanten udenfor byen, hvorefter de samles på et lager i Berlin. 

 

Opført i Berlins distrikt Schöneberg er der i 2021 opført en bæredygtigt skole med 4 træstrukturer, kendetegnet ved økologisk byggeri og minimalt brug af ikke-permeable overflader. Regnvandshåndtering på stedet fremmer biodiversitet gennem åbne bassiner og infiltrationssystemer. Engagerende legeområder med vild vegetation blev designet i fællesskab af elever, forældre og lærere.

Billige boliger og bilfri bydel

Siden 2022 har man arbejdet på at bygge et blandet, bilfrit byområde, herunder med billige boliger, 10 % studieboliger, skoler, grønne områder, mv. alt sammen driftet af et lavenergi netværk, der skal udvikles via den nærliggende techhub med 1000 virksomheder, der skal have til huse i den tidligere Tegel Airport, oprindeligt opført i brutalistisk stil.

 

1990’er-ikon skal revitaliseres

Kun 30 år efter står Europas mest prestigefyldte og omfattende byudviklingsprojekt Potsdamer Platz som en spøgelsesmiljø i glas og stål.  I løbet af 1990'erne blev Potsdamer symbolet på det nye forenede Berlin med kølige, høje New York-inspirerede erhvervsbyggerier i glas, bl.a. flere erhvervsbyggerier af Renzo Piano, et af datidens store navne. 30 år efter skal området omdannes til en mere human skala. Grønne byrum og boliger skal sikre, at der også er liv mellem husene.

Arkitektur i verdensklasse

Efter 10 års gigantiske ombygningsprojekter af flere museer er Berlin nu i top-ligaen, når det kommer til museumsrenovering. David Chipperfield Architects har stået for to af de mest magiske restaureringsopgaver, verden endnu har set: Fra den både følsomme og minimalistiske renovering af Neues Museum til den gennemgribende renovering af Mies and der Rohe's Neue Nationalgalerie, ude som inde i hver detalje. Fra flisebelægningen udendørs til et energieffektivetenergisystem og den rigtige sorte farve på trappegelændre.

Antal dage: 2-3 dage. Transport kan også være med tog - eller bus. 

Kontakt os for at se et oplæg og et tilbud.

 

 

 
bottom of page