pexels-photo-830891.jpg

Hamborg

Industrihavnen er også et sted for mennesker

Hamborg har været i gang med målrettet, klimavenlig byudvikling i mere end 10 år – og vandt også prisen som europæisk miljøhovedstad tilbage i 2011 på baggrund af bæredygtige tiltag – og for byudviklingen i HafenCity og Wilhelmsburg. 

 

Det er rent ud et kunststykke at opleve, hvordan Hamborg Kommune har gennemført en omfattende plan for det offentlige rum i HafenCity, bl.a. med omkring 15 kilometer broer og stier for gående. Bygninger og gader er desuden højvandssikret.  

ArkiTours har haft mange kommuner og tegnestuer i Hamborg – og vores kunder vender imponerede tilbage. Tyskerne er grundige og ambitiøse. De arbejder langsigtet og strategisk med byudvikling og de fagpersoner, I møder, er meget velforberedte og stolte over at dele ud af deres viden.

Og hvorfor ikke tage toget til Hamborg? Det er grønt, billigt og nemt. 

ArkiTours program dækker bl.a.:

  • Besøg på en folkeskole; med børn fra mere end 100 nationaliteter i et multikulturelt kvarter

  • Klimavenlige boliger; rundvisning i div. områder i Wilhelmsburg og Weltquartier, hvor man har eksperimenteret med forskellige former for klimavenlige tiltag, fra LAR til facadeløsninger, solceller, træbyggeri mv. Meget blev grundlagt i 2006-2013, et gigantisk byudviklingstiltag, der spænder over hele 10 byområder med nye boliger og erhverv. 

  • Besøg hos Hamborg Kommunes affaldsafdeling, bl.a. om genanvendelsesstrategier og positive dialoger med borgerne om at holde byen ren

  • Livability: Byplan og succesfuldt offentligt rum i tidligere industriområde: Byvandring i HafenCity med byplanlægger. Byplan og offentligt rum er udviklet af Miralles & Tagliabue og EMBT Arquitectes Associates.

  • Besøg i byens vartegn, Elbphilharmonie, tegnet af Herzog & de Meuron (2017)

  • Gå gennem den smukt restaurerede Alter Elbtunnel tilbage til centrum.

Antal dage: 2-3 dage

 

Kontakt os, hvis du/I gerne vil se et oplæg og et tilbud på et besøgsprogram til Hamborg. 

Technical department, Wilhelmsburg
Technical department, Wilhelmsburg

press to zoom
Energy Bunker
Energy Bunker

press to zoom
Elbphilharmonie, Hamburg
Elbphilharmonie, Hamburg

press to zoom
Technical department, Wilhelmsburg
Technical department, Wilhelmsburg

press to zoom
1/6