top of page

Studietur til Bregenz & Zürich: Social økonomisk fornuft og træbyggeri

​​​I den nordlige del af Østrig ligger 22 små landsbyer sydøst for Bodensøen med i alt ca. 23.000 beboere. Her ligger gamle traditionelle huse i træ side om side med nyopførte boligejendomme i træ/CLT foruden transformerede projekter. Her i Vorarlberg-regionen har træindustrien tidligt været spydspids i udviklingen af industrielt forarbejdet træ/CLT, siden omkring 2013-14.

 

Selvforståelsen bygger på stærke historiske håndværkstraditioner, fra træbyggeri til 1600-tallets barok-traditioner, som ses i områdets mange klostre og kirker. Det er fundamentet for fx arkitekters og træproducenters internationale succes. 

Besøg til CLT-fabrik med årtiers erfaring

Innovationen i træ-industrien har betydet, at nogle at de første CLT-byggerier i Europa ligger i dette område. Du kommer også til at besøge en CLT-fabrik; hvilke modul-produkter leverer de? Hvad er de nyeste løsninger - og hvordan ser prisudviklingen ud? Bygherre: Hvilke erfaringer har man i forhold til det gode samarbejde, fx mellem træ-producent, bygherre/developer, entreprenør, tegnestue? Kontakt os lad os høre, hvilke vinkler på træbyggeri/CLT, der er vigtige for jer at få belyst.

Langt fremme med lav-energibyggeri 

Et andet fokus-område, der ligger forlængelse af bæredygtighedstanken, er energioptimeret byggeri. Du får indblik nye teknologiske løsninger inden for lav-energi byggeri, fx med naturlig varme, energi og lys. 

Klassisk arkitektur af Peter Zumthor til østrigske Baumschlager-Eberlee

I Brengenz kombinerer byplanlæggerne alpernes barokbygninger med museer, foreningshuse, skoler mv. i høj arkitektonisk kvaltiet, dels af schweiziske arkitekter, dels østrigske. Du kommer behind-the scenes, dvs. hører oplæg undervejs på projektbesøgene ved lokale tegnestuer, brugere af byggerierne, entreprenører mv. 

Hvilke typer projekter, kan du/I besøge?

Området er rigt på kulturbyggeri, fra museer, til konferencecenter foruden erhvervsbyggeri, kommunalt kontor og folkeskoler. 

Varighed: 3 dage

En pakke kan inkludere:

  • Flybilletter til Schweiz

  • Overnatning

  • Guidede ture og adgangsgebyer

  • Et måltid

Kontakt os for at høre mere om programmet, pris mv. Progammet tilrettelægges kun for grupper, dvs. minimum 15-20 personer. 

bottom of page