top of page
Stovnertårnet, Oslo – Jiri Havran, LINK Arkitektur_HighRes (4).jpg

Oslo

Bæredygtige Pionerer

I Norge står Oslo som et knudepunkt for bæredygtig byudvikling og arkitektonisk innovation. Med fokus på miljøvenlig konstruktion og en forpligtelse til at skabe dynamiske boligområder er byen blevet et udstillingsvindue for progressive projekter.

Oslo Kommune: Den kommunale myndighedkræver DGNB-certificering for al nybyggeri og lægger vægt på bæredygtighed på tværs af forskellige sektorer. Byen stræber efter at være den førende bæredygtige hovedstad i Norden.

Innovative Projekter:

 • Oslos kulturelle havnefront:
  Byen praler af tre fremtrædende kulturelle bygninger ved vandkanten, herunder Edward Munch-museet, Deichmanns Bibliotek og Nationalmuseet for Kunst, Arkitektur og Design

Trækonstruktioner & Arbejdsområder:

 • HasleTre, af Oslotre architects projekt udviklede en miljøvenlig kommerciel bygning med genanvendelige elementer. Projektet reducerer samlet CO2-udledning med 59% og er certificeret til BREEAM NOR Excellent-standard. Bygget i 2022 og med en størrelse på 3000 m2 og over 5 etager er det virkelig en syn at skue.

 • Vertikal Nydalen af Snøhetta: En banebrydende bygning med bæredygtige ventilation- og energiløsninger, der huser kontorer, restauranter og lejligheder. Den udforsker mulighederne for naturlig ventilation og følger Oslos forpligtelse til bæredygtighed.

 • Sandstuveien 68 af Lundhagem: Denne miljøbevidste kontorbygning prioriterer bæredygtighed og inkorporerer funktioner som genanvendte aluminiumsskærme og sedum-dækkede tage. Den opnåede en BREEAM Excellent-vurdering og Passivhusstandard.

Landskab & Offentlige Områder:

Oslo, der står over for pladsbegrænsninger, har kreativt integreret biodiversitet i sin bymæssige identitet. Indsatser inkluderer frigivelse af vandløb som Hovinbekken, skabelse af spændende parkområder knyttet til boligzoner, fremme af biodiversitet og inkorporering af grønne områder.

 • Stovner Tower: Fuldført i 2012 er dette et 117 meter højt boligskyskraber i Oslo, Norge, med 32 etager. Dets modernistiske design tilføjer et karakteristisk præg på byens skyline og tilbyder panoramaudsigt over det omkringliggende område. Designet af LINK Arkitektur, strækker det sig over en enorm 2000 m2.

 • Østerøy: En kunstig ø konstrueret i Oslofjorden for at reducere CO2-udledning og forurening. LINK Arkitektur ledte et unikt projekt fokuseret på at rense fjorden ved hjælp af norske østers og ædle skove.

 • Hovinbekken af Bjørbekk & Lindheim:
  Gjenåpning (genåbning) af Hovinbekken viser byens engagement i at integrere vandelementer i byplanlægningen. Projektet indebærer kreative løsninger for at gøre vandløbet til en integreret del af bylandskabet.

Transformation:

 • Ruseløkka Skole i Oslo, der huser 690 elever, har en ny miljøvenlig design. Den inkorporerer en bevaret historisk stenmur og lægger vægt på bæredygtighed gennem genbrugsmaterialer. Bygningen følger passive designstandarder og sikrer energieffektivitet. Den syv-etagers layout inkluderer gennemsigtige nedre niveauer og kulminerer i en tagterrasse, der fremhæver både miljøbevidsthed og arkitektonisk appel. Den renoverede skole er designet af GASA.

 • Landbrukskvartalet er en transformation af en historisk bygning, der omdanner tidligere landbrugs- og industriområder til et aktivt boligkvarter, der blander gammelt og nyt.

For mere information eller for at planlægge din arkitektoniske studietur til Oslo, kontakt os.

bottom of page