top of page
Unknown-15.jpeg

Japan:
Koyasan, Nara, øerne - og til Kyoto og Tokyo

Klassiske håndværkstraditioner, nye teknologier og forholdet til naturen

Med vores program får du indblik i det uopdagede Japan, dvs. bjergområder, landsbyer og en sydlig ø-gruppe. Sidste del af programmet foregår i Kyoto og Tokyo.  Vi samarbejder med Japanspecialisten, der varetager booking af fly og hotel.    


I forhold til bæredygtighed, er det japanske særkende til dels, at man kombinerer de traditionelle håndværkstraditioner med tech-industriens innovative tilgang, fx i forhold til energieffektivitet - og brug af jord, vind og solenergi. Sidst, men ikke mindst, er naturen ofte en integreret del af arkitekturen; fra gårdhaver til enkeltstående træer til måden, man fx udformer vinduespartier på. 

 

Et andet tema er det næsten allestedsnærværende forhold til naturen. Fra templerne og de zenbuddhistiske haveanlæg til foholdet mellem inde og ude i både museumsbyggerier, boliger, erhvervsbyggerier, hoteller mv. Du også indblik i profilerede og anerkendte projekter fra de senere år, dels af kendte arkitekter, dels af mere ukendte; Tadao Ando, Hiroshi Hara, Kengo Kuma, SANAA, Yoshio Taniguchi og Ryue Nishizawa. Tegnestuebesøg er også en del af programmet.

 

Lokale byudviklingsguider og forskellige fagpersoner holder oplæg ved projektbesøg
Du vil møde lokale arkitekter, landskabsarkitekter, developere og andre fagpersoner - foruden guider, der fortæller om forskelige kulturelle og historiske emner. 

Hvordan fungerer transporten rundt i landet?

Mest med tog, bl.a. højhastighedstoget Shinkansen. Sejltur til øerne - og med undergrunden rundt i Tokyo. I Kyoto er der også mulighed for at cykle.

Hvilken form for overnatninger?

Fra et traditionelt tempel i bjergbyen Koyasan til 3-stjernede business-agtige internationale hoteltyper, hvor alt er rent og pænt, ikke luksus. Vi vægter den gode beliggenhed i forhold til projektbesøg.

Kontakt os, hvis du/I gerne vil høre mere, eller hvis du har spørgsmål. 

 

Hvis I er en virksomhed/gruppe på 20-25 personer kan vi beregne en samlet pris, fra hotel, fly til det faglige program, honorarer til oplægsholdere, transport med tog, museumsentré, mv.  

bottom of page