top of page

Træbyggeri: Vejen frem til bæredygtighed

Træbyggeri kommer vi til at se mere og mere til, både i provinsen og i storbyerne. I Danmark har vi ikke tradition for træbyggeri som fx i Schweiz, Sverige og Norge, men udviklingen i DK er i fuld gang, fx med megaprojektet Fælledbyen i København. Det bliver en blandet bydel med bl.a. 2000 almene boliger i træ og CLT.

 

Også kollegier opføres i træ i København, mens der omkring Århus også er flere prisbelønnede boligprojekter i træ og CLT. Folk efterspørger den gode akustik og det behagelige indeklima, som træbyggerier ofte rummer.

Hvorfor er træ det mest bæredygtige byggemateriale?

Træ er et klimavenligt råstof, fordi det oplagrer CO2. Det er dog en forudsætning, at træ produceres bæredygtigt. Det sker ved, at skovarealet tilplantes med nye træer, og at der ikke fældes mere, end der vokser op. Oveni kan træ genbruges, fx i transformationsprojekter, hvor århundrede gamle trækonstruktioner restaureres og fx kombineres med nye tilbygninger i træ, fx som i projektet Studielandsbyen af den danske tegnestue Lenschow & Pihlmann.

 

Selv store projekter kan opføres på få måneder i træ, fra erhvervsbyggeri til boligkomplekser. Det bidrager også til det positive klimaregnskab.

​​

Mange af vores programmer giver dig/jer mulighed for at se og lære om forskellige typer træbyggeri og høre oplæg om fx konstruktionstyper, CLT, pre-fab, facadetyper mv. ved forskellige erfarne fagpersoner. Dybdegående besøg til CLT-producenter tilbyder vi også. 

Opdag mere om træbyggeri i nogle af de førende byer som Zürich, Bregenz, Helsinki og i Sydsverige, hvor vi rejser tilbyder arkitekt rejser til, for at lære mere deres brug af træ i byggeri.

bottom of page