top of page
IMG_0014.JPG

Girona - Barcelona

Fra landskabelig arkitektur til Barcelonas ambitiøse byudvikling 

 

Programmet starter i den nordlige del af Spanien, blandt bjerge og vulkanske områder, hvor de tre partnere i tegnetuen RCR (Pritzkervinderne 2017) er født og opvokset.  


Deres stærke rødder til bjergene, deres fødeby og landskabet i det hele taget gennemsyrer deres projekter. Materialerne skal tale deres eget sprog. Vægge og lofter skal være i tæt kontakt med himlen, træerne og jorden, vi går på. Overgangene mellem inde og ude er flydende. Gennem to dage er der fokus på deres projekter, fra en farvestrålende børnehave i udkanten af en bjergby til andre hovedværker, inklusiv et besøg på deres tegnestue, som man ikke lige glemmer ... 

Det er oplagt at kombinere rejsen med en dag i Barcelona (1 ½ times kørsel).  

Udpluk fra programmet:

  • Girona og Olot: I dybden med RCR's projekter.

  • Superblocks: Bystyret arbejder med et superblocks program, hvor trafikerede gader bliver omdannet til rekreative arealer ved at flytte trafikken til overordnede veje. I de næste 10 år nedlægges 21 vejkryds og de omdannes til små byparker med plads til motion, leg og frisk luft.  

  • Siden 90'erne har byen været pioner indenfor Smart City løsninger. Oplæg ved kommunens tekniske forvaltning om de nyeste tiltag, herunder besøg i bydelen 22@.

  • Antonío Gaudi’s ukendte projekter.

  • Transformationsprojekt af Venedig Biennale-deltager: Et nedlagt fagforeningshus omdannes til kulturhus​; oplæg ved tegnestuen

  • Shoppingcenter som social løftestang i et socialt belastet område; rundvisning ved spansk tegnestue

  • For kommuner og boligselskaber: besøg til belastet ghetto område (13.000 beboere), hvor kommunen arbejder med forskellige kvartersløft projekter.

  • Renovering af FC's Barcelonas stadium Camp Nou.

  • Cykeltur langs havnefronten, hvor vi bl.a. besøger et nyere blandet byområde, der blev påbegyndt under OL i 1992.

For boligselskaber, kommuner, ingeniører, planlæggere og arkitekter er Barcelona også værd at lære af i forhold til udviklingen af billige boliger (båret af den socialistiske borgmester Ada Colau). Ejere af boligejendomme skruer prisen i vejret trods en massiv ungdomsarbejdsløshed og store grupper af fattige landarbejdere, der bosætter sig i byen.

Antal dage: 3 - 4 dage. 

Kontakt os for at høre mere om programmet. 

City plan, Barcelona
City plan, Barcelona

press to zoom
Social housing, Barcelona
Social housing, Barcelona

press to zoom
Joseph Mias, urban landscape
Joseph Mias, urban landscape

press to zoom
City plan, Barcelona
City plan, Barcelona

press to zoom
1/9
bottom of page