Træbyggeri

Zürich og Basel er foran, når det kommer til at bygge i træ og CLT

 

I Schweiz har man en lang tradition for træbyggeri. I de sidste 30-40 år er modernistisk inspirerede arkitekter som Peter Zumtor gået i front med at forny træbyggeriet, og mange andre schweiziske stjernearkitekter er fulgt efter, fx Herzog & de Meuron og Fitcher & Salzmann Architecten.

 

En studietur om træbyggeri i Schweiz giver dig indblik i mange forskellige typer træbyggeri, fra Peter Zumthors ikoniske projekter til løsninger på, hvordan man kan bruge robotteknologi til fx at bygge en stor tagkonstruktion i træ. I Schweiz vil du se og lære om træbyggeri i topklasse, også high-rise træbyggeri og store konstruktioner. Rejsen er ideel for både ingeniører, konstruktører, BDNG-konsulenter og arkitekter. 

 

Uddrag fra programmet: 
 

  • Besøg på CLT-fabrik (cross-laminated timber) og snedkerskole; indblik i de nyeste byggeteknikker med træ samt mulighederne med prefab træ.

  • Se forskellige eksempler på træbyggeri, bl.a. skoler, juridisk fakultet, kloster-tilbygning, restaurant, friluftsbad – og mød fagpersonerne bag (arkitekter, ingeniører mv.)

  • Stor lagerhal, opført på kun 1 uge; oplæg ved tegnestuen og ingeniører

  • Peter Zumtors træbygger, fra omkring1980'erne.

Antal dage: 3-4 dage

Kontakt oshvis du gerne vil se et oplæg og et tilbud.

 

Ny træ-arkitektur kan du også opleve i Helsinki, Stockholm og Amsterdam, fra boligkomplekser til bibliotek og sauna – ligesom vi arrangerer besøg hos træ-producenter.   

ArkiTours I/S
 
BLOXHUB, Bryghuspladsen 8
1473 København K · Danmark
Kontakt
dorte@arkitours.dk
+45 2284 9396

pia@arkitours.dk
+45 4162 6126
Om ArkiTours

ArkiTours udvikler internationale arkitektur- og designrejser for professionelle i byggebranchen - og for kommuner. Kunderne er både tegnestuer, ingeniørvirksomheder, kommuner og boligforeninger

Følg ArkiTours

  • LinkedIn - Grey Circle
  • Instagram
  • Facebook