genbrugsstation.jpeg

Genbrugsbeton

Lær af de første cases med genbrugsbeton i Schweiz og Norge – og i DK

 

Beton er det mest almindelige byggemateriale og indgår derfor i langt de fleste byggerier. Når vi ved, at byerne vokser globalt set, er det godt at vide, at betonindustrien og forskere i Schweiz eksempelvis har været i gang de sidste 30 år med at udvikle genbrugsbeton (dvs. beton fra nedrivninger og spild fra betonproduktion) - og nye bindemidler.

I Schweiz går det offentlige foran som det gode eksempel: Kunsthaus Zürich skal udvides med 98 % genbrugsbeton. Samme høje ambitionsniveau har man for et nyt hospital og for boligbebyggelser. Udover genbrugsbeton er opskriften på mere bæredygtig beton bl.a. at udskifte cement-klinker med forskellige tilsætninger med bindemiddel-egenskaber, fx brændt olieskifer. Det vil mindske CO2-udledningen, når man producerer betonen.

 

Cementindustrien og byggebranchen er i gang med den grønne omstilling

Internationalt og i Danmark er cementindustrien og forskere altså i fuld gang med at finde løsninger, der kan reducere CO2-udledningen. Det er højest nødvendigt. Forskere siger, at byggebranchen producerer dét, der svarer til ½ ton beton per person per år globalt, læs mere her.

 

Kontakt os, hvis du/I er interesserede i et program til Schweiz eller Norge om genbrugsbeton i den cirkulære omstilling, dvs. fra besøg til fabrikker med faglige oplæg til projektbesøg, mv. Som kunde hos ArkiTours Consulting får du/I altid et skræddersyet program, der er tilrettelagt efter jeres fokusområder.

Metrostation Copenhagen
Metrostation Copenhagen

press to zoom
cobblestone coating
cobblestone coating

press to zoom
Museum Switzerland
Museum Switzerland

press to zoom
Metrostation Copenhagen
Metrostation Copenhagen

press to zoom
1/3