top of page
genbrugsstation.jpeg

Genbrugsbeton

Lær af de første cases med genbrugsbeton i Schweiz og Norge – og i DK

 

Beton er det mest almindelige byggemateriale og indgår derfor i langt de fleste byggerier. Når vi ved, at byerne vokser globalt set, er det godt at vide, at betonindustrien og forskere i Schweiz eksempelvis har været i gang de sidste 30 år med at udvikle genbrugsbeton (dvs. beton fra nedrivninger og spild fra betonproduktion) - og nye bindemidler.

I Schweiz går det offentlige foran som det gode eksempel: Kunsthaus Zürich skal udvides med 98 % genbrugsbeton. Samme høje ambitionsniveau har man for et nyt hospital og for boligbebyggelser. Udover genbrugsbeton er opskriften på mere bæredygtig beton bl.a. at udskifte cement-klinker med forskellige tilsætninger med bindemiddel-egenskaber, fx brændt olieskifer. Det vil mindske CO2-udledningen, når man producerer betonen.

 

Cementindustrien og byggebranchen er i gang med den grønne omstilling

Internationalt og i Danmark er cementindustrien og forskere altså i fuld gang med at finde løsninger, der kan reducere CO2-udledningen. Det er højest nødvendigt. Forskere siger, at byggebranchen producerer dét, der svarer til ½ ton beton per person per år globalt, læs mere her.

 

Kontakt os, hvis du/I er interesserede i et program til Schweiz eller Norge om genbrugsbeton i den cirkulære omstilling, dvs. fra besøg til fabrikker med faglige oplæg til projektbesøg, mv. Som kunde hos ArkiTours Consulting får du/I altid et skræddersyet program, der er tilrettelagt efter jeres fokusområder.

bottom of page