Beautiful Landscape

Island

Bæredygtighed gennemsyrer det meste 

Island er et verdensførende, når det kommer til bæredygtig energi. Kun 12 % af landets energiforbrug kommer fra olie og kul. Med en geografisk placering ved en aktiv vulkanisk zone og gletchere, der dækker 11 % af øen, så er der rigeligt med hydro og geotermiske ressourcer i de naturlige energikilder. 

Udover at levere strøm og varme til de ca. 300.000 indbyggere, bruges energien b.la. til at smelte sneen på landets fortorve ligesom bæredygtig energi er bredt anvendt i industien, fra fiskeri til fødevareproduktion og til produktion af fx kosmetik.

Med et 3 dages program til Island opnår du/I bl.a. indblik i:

  • Geotermiske anlæg; rundvisning og oplæg om hvordan energien udvindes og hvordan alle dele anvendes til forskellige formål. Om hvordan et anlæg bliver løftestand for områdeudviklingen generelt.  

  • Vandkraftanlæg; du får indblik i, hvordan energien bliver genereret og fakta om, hvordan den bruges.  

  • Reykjavik kommunes afdeling for Miljø & Planlægning. Oplæg om, hvordan man samarbejder på tværs af faggrupper og med mange interessenter om grønne projekter, fx også i forhold til affald.

  • Guðjón Samúelssons ikoniske arkitektur fra 1940'erne og1950´erne, bla. koncertsal, museum og kirke.

  • Den blå Lagune og andre hotsprings, hvor alt energiforbrug er fra naturlige kilder

  • Harpa Koncert hall og Konference Center, 2019, Henning Larsen Architects. Koncerthuset er udviklet ved hjælp af 3-D-modeller, hvor hældninger og facader varierer kraftigt. 

  • Ny masterplan og fortætning for området omkring Reykjaviks Havn med bl.a. bolig-og erhvervsbyggeri, kurbad, kunstakademi mv.   

  • Tættere på naturen efter det faglige program: Sejltur for at se hvaler, vandretur og/eller nordlys-ekskursion (nordlys kan ses fra oktober til marts).

Du kan læse mere om Islands udvikling indenfor bæredygtig energi her.

Island er et studie i, hvordan man kan flytte sig fra at være kategoriseret som et u-land af FN i 1970'erne til at have opbygget en basal infrastruktur på øen og opnået viden om egne eksisterende energikilder.

Sammen med store investeringer i grøn energi og et bredt samarbejde mellem regering, kommuner og erhvervsliv, har Island fundet opskriften på, hvordan den grønne omstilling kan gennemtrænge tankegangen på mange områder i et samfund. Det er en fortælling om, at det ikke er nødvendigt at være et velstillet samfund for at gå all-in på den grønne omstilling.

Kontakt os for at høre mere.

 

Harpa Concert Hall
Harpa Concert Hall

press to zoom
Geothermal plant Svartsengi
Geothermal plant Svartsengi

press to zoom
Northern Light Iceland
Northern Light Iceland

press to zoom
Harpa Concert Hall
Harpa Concert Hall

press to zoom
1/6