TOURS 2019

Rotterdam: åben studietur 

Smeltedigel for eksperimenterende arkitektur

2 dages fuldt program:


Hotel i delt twin room, middag på Michelin-restaurant, program, honorarer til oplægsholdere, guider, offentlig transport. 

       

 • Cykeltur/byvandring

 • Vi ser en lejlighed i Markthal

 • Vi ser en lejlighed i Lofts

 • Vi besøger tegnestuen MVRDV og MEI

 • Vi kommer ind i Timmerhuis, OMA

 • Vi kommer ind i De Rotterdam, OMA

 • Funkishus Sonnefeld

 • Erasmus University College, Erick van Egeraat

Kontakt  Arkitours for at høre mere om programmet.

Stockholm

Oplev boligboomet ved de førende svenske tegnestuer.

 

Byen har omkring 6-8.000 tilflyttere om måneden, bl.a. i de nye områder, Norra Djurgårdsstaden og Hammarby Sjöstad.


Du får både indblik i den intense by- og boligudvikling og møder arkitekter fra de førende svenske tegnestuer, developere og investorer.
 

Uddrag fra programmet:
 

 • Norra Tornen, OMA 

 • Biomedicum, Karolinska Instituttet, 

 • 79 & Park, Boligkompleks i træ, af BIG og 

 • Nationalmuseet, renovering og ny tilbygning 

 

 

Kontakt  ArkiTours for at høre mere om programmet.

 

Vestkysten

Der ligger nye pejlemærker indenfor museums- og oplevelsesområde I Jylland: Vadehavscenteret af Dorte Mandrup Arkitekter, Tirpitz og LEGO House af BIG- Bjarke Ingels Group - samt Ribe Menighedshus af ​Lundgaard Tranberg Arkitekter, Fjordenhus af Olafur Eliasson.

 

Turen starter: Fredag kl. 07 fra DGI-byen.

Turen slutter: Lørdag, omkring kl. 19.00
 

Prisen inkluderer: 

2 dages program + bustransport og sandwich/drikkevarer

 • 4 x rundvisninger + entré 

 • 3-retters menu og overnatning i dobbeltværelse, inkl. morgenmad

Kontakt  ArkiTours for at høre mere om programmet

Helsinki: smart-city løsninger

 

Helsinki er en af de byer, der tager førertrøjen på, når det kommer til bæredygtige bymiljøer, fx kommer du til at lære om innovative byggeløsninger i Wood City, et nyt ”high-rise” boligområde med højhuse i træ. Samtidig rummer Helsinki prisbelønnede bygningsværker af Aalvar Alto, fra hans private hjem til universitetsområdet Otaniemi Campus.  

 

Der er også meget at se i Helsinki, hvis du arbejder i en kommune, fx inden for smart city-løsninger og byudvikling i havneområderne. Byen har oplevet massiv økonomisk vækst i det seneste årti – og finnerne er et folk, der tør. 
 

Helsinki -Stockholm er også en fantastisk rejsekombination. Antal dage: 3-4 dage. 

Kontakt os hvis du vil høre mere.

Antwerpen, Louvre Lens og Gent: Prestigebyggerier og besøg i privat bolig

 

Har du nogensinde oplevet et privat hjem i udlandet, hvor du ikke kender beboerne? her besøger vi et privat hjem i en tidligere murstensfabrik. Desuden byder turen på sportsanlæg, skoler samt ældreboliger, alle steder med oplæg fra lokale arkitektfirmaer. 

 

Du kommer til at opleve projekter af den belgiske arkitekt Vincent Van Duysen, Zaha Hadid og Sanaa Ark. Inden for byudvikling er Antwerpen et af de nye brændpunkter, som flere kommuner holder øje med, bl.a. fordi de opfører nye broer, parker og udvikler havnearealerne.     

Antal dage: 3-4 dage 

Kontakt os hvis du vil høre mere.

Nordspanien: Pritzkervinderne RCR's projekter og Barcelona
 
Studieturen til Nord-Catalonien er en rejse, hvor du oplever en højere sammenhæng mellem det vulkanske landskab og RCR´s projekter, fra deres offentlige byggerier til et enesående besøg på deres tegnestue. Du kommer til at se RCR's vingård i bjergene, hvor vi spiser tapas og smager den dejlige vin.

Denne tur er en øjenåbner når det handler om arkitektens integritet og materialevalg. I Barcelona: En ombygget teatersal af Venedig-biennale deltagerne Flores & Prat (2018) og en cykeltur langs havnepromenaden med lokale arkitekturguider er et must. 
Varighed: 4 dage
Schweiz: Træbyggerier og stjernearkitekter


Zürich, Bern, Basel, Vals.  Du når både at opleve bymiljøerne og de vidtstrakte og smukke bjergbyer. Uanset om du besøger boliger, skoler, erhvervsbyggerier eller museer er schweizernes kvalitetsbevidsthed er på højeste niveau: f.ex.: 

1.  Vals og Zürich: Peter Zumthors hotel, kapel og museum; projekter af Herzog & de Meuron, boliger, lagerbygning, skole og et kloster i træ (CLT) af schweiziske tegnestuer.

2.    Basel – Tyskland: Bl.a. Vitra Design Museum, Gehrys museum, en rund produktionshal af Sanaa – og Rudolf Steiners første skole. 
 

De friske kan svømme ca. 3 km langs Rhinen med de berømte ”Basel-bags” med tøj og sko i – i foråret og i sensommeren.

Barcelona: Smart city og genial byplan 

Arkitektonisk nytænkning har forvandlet Barcelona fra industriby til moderne frontløber for byplanlægning: Tidligere veje er skabt om til kreative byrum med plads til mennesker. Samtidig indrettes byen med Smart City-løsninger som fx intelligente affaldscontainerne. 


HerningKommunes Teknik- og Miljøudvalg, der også var på cykeltur gennem byen, udtaler: “Fordelen ved at samarbejde med ArkiTours er først og fremmest ArkiTours’ netværk. , fortæller Eva Kanstrup, teknisk direktør i Herning Kommune. ”Konkret kan vi bruge rejsen som inspiration, fordi alle danske kommuner fremover skal udvikle centrale affaldssorteringsanlæg”.

Amsterdam: Sammen med borgerne om boligudviklingen

 

Amsterdam er et studie for sig, når det gælder den varierede og innovative byudvikling, fra det nye by- og finansdistrikt til udviklingen i havne-området Houthavens. I møder nøglepersoner bag udviklingsområderne – og undervejs besøger I nogle af de mest spændende projekter, fx Patch 22 -et kontorbyggeri i træ, der kan ændre funktion til lejligheder. 
 

Boligkontoret Fredericia, Bent Laursen siger: “En rigtig god tur og med det helt rigtige program for os. Tak til vores to guider, som var helt fantastiske. De formidlede stoffet på en positiv og meget interessant måde.”

 

Antal dage: 2 dage, Kombinér fx med 1 eller 2 dage i Rotterdam eller Utrecht. 

 Kontakt os, hvis du vil se et programforslag. 

Utrecht: grønne borgerskabte miljøer  

I Utrecht finder man et stærkt fokus på byudvikling, fx. samskabelsesprojekter mellem myndigheder og borgergrupper om udearealer.
 
I vil også høre om kommunens planer mht. udfordringen ved at forbinde to bydele.
Der er stærk fokus på cykelpolitik i Utrecht - hør om cykelstrategierne ved vores lokale guide- og 
landskabsarkitekt.
 
Kombiner turen til Amsterdam med Rotterdam eller Utrecth
 
Antal dage: 1 dag

Tag fat i os for at høre mere: dorte@arkitours.dk

Ruhr-distriktets forvandling: Fra kul til kultur  
  

Zollverein i den tyske by Essen er forandret til et moderne kulturcentrum med kulminen som arkitektonisk spydspids.

De gamle kulminebygninger er omdannet til et stort museumsområde med park og restauranter. Er du fra en tegnestue og arbejder med transformation, museumsbyggerier og store anlæg, så er denne tur velvalgt. 

 

Hvis I har gamle industriområder, som skal revitaliseres i jeres kommune, kan I også lære meget her. Derudover får du/I også indsigt i byudviklingen langs Rhinen i Køln.

Varighed: 3-4 dage

Kontakt os, hvis du høre mere

 • facebook
 • LinkedIn - Black Circle

© 2019 ArkiTours

Kunstmuseum Basel

Arkitektur rejse ArkiTours